HET VAT IS WEER TERECHT 2022

Omstreeks klokslag 22 uur in de avond 26 maart op haalden de jongens van 2000 het vat naar boven uit de bergen van de cross achter het A-Veld. Een gratis vat bier zal op jullie staan wachten in jullie favoriete jeugdhuis, de ultieme beloning. Proficiat gasten!! Ook in 2022 was de ultieme zoektocht weer een schot in de roos.

DE UITLEG VAN DE TIPS VIND JE HIERONDER TERUG

Tip 1: Loenhout

Tip 2: Islamitische jaartelling: 2003


1423 – 1424
١٤٢٤ – ١٤٢٣

Het jaar 2003, maar dan geschreven zoals in de Islamitische jaartelling. 2003 verwees naar het eerste jaar dat deze bergen in het parcours van onze geliefde azencross werden opgenomen. Ver gezocht? Uiteraard! (In 2002 lagen ze er al wel, maar nog niet in het parcours.)

Tip 3: Vat in Rho

Een rebus en een anagram. We zochten het woord RHINO, verwijzend naar een type cyclocross band.

Tip 4: Een verknipt stuk van het bord van de bebouwde kom.

Het vat lag dus wel degelijk in de bebouwde kom. Deze tip zorgde er al snel voor dat een groot stuk van onze mega agglomeratie werd uitgesloten.

Tip 5: Tweeling

Een afbeelding van het sterrenbeeld TWEELING. Dit wees je de weg naar de TWEE bergen.

Tip 6: AUens

AU is het chemisch symbool voor GOUD uit de tabel van Mendeljev. AUens ->GOUDens –> DORens. Het vat lag dus in ons geliefde sportpark De Dorens.

Tip 7: Vat – kerk > Raap – Kerk

Het vat lag verder weg van de kerk, dan de raap verwijdert is van de kerk. Door een cirkel met straal kerk-raap te tekenen kon al een groot deel van de bebouwde kom uitgesloten worden.

Tip 8: The wishing tree

De gekke boom verwees naar de film met de titel, in het Nederlands vertaald, de WENSBOOM. Het vat was te vinden in de bergen aan de wensboom aan de paardenwei. Hier staat sinds kort een wensboom en wensbank ter bezinning. Een tip die voor velen een raadsel bleef.

Tip 9: Het vat bevindt zich zowel boven de grond, als onder de grond.

Het vat was ingegraven in een berg, helemaal in het midden. Het vat lag 1,5 meter onder de grond, maar wel in het midden van de berg. Boven de grond, maar eigenlijk ook onder de grond…

Tip 10: X2O

X2O badkamers is de hoofd- en naamsponsor van het regelmatigheidscriterium waarin onze azencross is opgenomen. Indien je heel het parcours van de azencross zou afwandelen kom je bovenop het vat uit. Wout van Aert had het geweten…

Tip 11: Wanneer je op het ‘bankje’ zit met je rug richting de kerk, kies dan rechts boven links.

Als je op de boomstambank ging zitten met je rug richting de kerk, dan lag het vat in de rechtse berg.

En zo geschiedde de editie van ‘wie zoekt, die vindt’ 2022. Een kleine anekdote: Met het verstoppen van het vat hebben we de gehele bovenkant van de berg opnieuw met zand aangelegd met de aarde die uit de 1.5m diepe put kwam. Vervolgens met bidons water ervoor gezorgd dat er geen sporen meer zichtbaar waren. Een dag later hebben we nieuwe sporen met cross fietsen komen aanleggen. Tot volgend jaar!

BEDANKT EN TOT SNEL, HEEL SNEL!

Tot snel in ons favoriete jeugdhuis, JH DE RAAP!

Hou vol! Alles komt goed!

Peace out!